Behandelingen

Ayurvedische Abyanga ontspanningsmassage

Abyanga massage is een van de veel besproken massagetechnieken uit de Ayurveda waarbij we met warme oliën het hele lichaam masseren. Die techniek wordt ook wel ‘snehana’ genoemd, dat ‘liefde’ betekent. Masseren is liefde voor het lichaam en het leven zelf. Deze massage werkt verstillend op lichaam en geest. Neem de tijd! Na deze weldadige massage kun je rustig blijven liggen voor een diep uitwerking.

Kom terug bij jezelf! Massage is liefde voor het lichaam en het leven zelf. In de Ayurveda is je hele lichaam een essentieel onderdeel van persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Als je in balans bent, leg je een duurzame basis voor volledig welzijn, natuurlijke schoonheid en een goede gezondheid. Bij een ayurvedische massage gebruiken we warme oliën. De natuurlijke en geurige olie maakt je huid fluweelzacht, beschermt tegen invloeden van buitenaf, geeft dieper ontspanning, brengt rust en stimuleert het zelfreinigend vermogen van je lichaam. De massages stimuleren de ontspanning van je spieren, nemen vermoeidheid weg, verhogen de immuniteit en vertragen het ouderdomsproces.

  • Ayurvedische behandelingen geef ik in rust en met veel zorg
  • Na de behandeling kun je blijven rusten en genieten van een kopje kruidenthee.
  • Vooraf neemt ik de tijd om kort in gesprek met je te gaan alvorens ik de behandeling uitvoer.

Over Ayurveda

Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’. Ayurveda heeft haar wortels in de Indiase vedische beschaving, zo’n 5000 jaar geleden. Ayurveda wordt gezien als het oudste en meest omvattende gezondheidssysteem ter wereld. De allesomvattende zienswijze van Ayurveda krijgt alom erkenning, ook van de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie. Het geheim van het succes schuilt in eenvoud, natuurlijkheid en effectiviteit: volgens Ayurveda is een duurzaam innerlijk evenwicht de basis voor volkomen welzijn, natuurlijke schoonheid en een goede gezondheid. Ayurveda werkt preventief, maar geeft wel handvatten voor de behandeling van chronische ziekten en andere problemen. Zij legt daarbij nadruk op het versterken van het zelf genezend vermogen en op de eenheid van lichaam, geest en ziel.Elk onderdeel van het universum maakt deel uit van één groot en dynamisch geheel. De kosmos is opgebouwd uit de elementen aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Deze vijf elementen vormen de grondslag van al het leven, dus ook van de mens. Ayurveda richt zich op balanceren van de dosha’s (de drie lichaam-geestconstituties Vata, Pitta en Kapha). 

25/02/2021