Yogaserie | Synchronisch leven

Datum evenement:

01/11/2021

Tijd evenement:

19:00

Locatie evenement:

Heart House

Synchronisch leven is het voelen en begrijpen van de heelheid en verbondenheid van alle dingen en wezens die er bestaan. Het bewust worden van de natuurlijke krachten die achter de zintuigen verborgen liggen en deze gaan benutten in het dagelijks leven.

Dit yoga-meditatie programma is gebaseerd op het boek van Dr. Deepak Chopra, ‘Synchronisch leven’. Dorien (erkend Chopra trainer) heeft de 7 principes van synchronische leven samengevoegd met de kunst van yoga-meditatie-sutra’s. Het programma bestaat uit 7 lessen van 1,5 uur, gegeven op 7 maandagavonden achter elkaar. Je krijgt praktische handvatten om thuis het geleerde toe te passen.

Yoga maakt ons helder van binnen zodat onze zintuigen geopend kunnen worden voor de grootsheid in de kleine en de grote dingen van ons leven. Het bewust worden van de 7 principes van synchronisch leven, helpt je levenservaringen betekenisvol tegemoet te treden. Meditatie is de beste manier om de innerlijke vrede aan te boren, en tot begrip te komen van de tweeledige (persoonlijke en universele) aard van de ziel en contact te maken met het niet-plaatsgebonden veld van potentieel. Het maakt onze aandacht los van de kluwen van gedachten en emoties die ons bindt aan de materiele wereld.

De 7 principes

De 7 principes zijn manieren om thuis, en op een ontspannen manier in deyogales, over de eigenschappen van ‘niet- plaatsgebonden intelligentie’ na te denken, ze in verband te brengen met je leven en ze te gaan benutten. Ieder principe bevat een nieuwe les, een nieuwe manier van contact maken die je dichter bij je geest met zijn oneindige mogelijkheden brengt. Wanneer we eenmaal, met behulp vanyoga en meditatie, leren te leven vanuit het niveau van je authentieke aard, gebeuren er vele dingen. We worden ons bewust van de prachtige patronen en synchrone ritmes die het leven bepalen. We zien in dat vele levens van herinneringen en ervaringen ons hebben gevormd tot de mensen die we nu zijn. Angst en bezorgdheid vallen weg terwijl we met verwondering de wereld aanschouwen die zich aan ons openbaart.

  • Eerste principe: Je bent een rimpeling in de samenspel van de kosmos.
  • Tweede principe: In de spiegel van relaties ontdek ik mijn niet-plaatsgebonden zelf.
  • Derde principe: Beheers je innerlijke dialoog.
  • Vierde principe: Intentie is de hand die het universele tapijtwerk weeft.
  • Vijfde principe: Breng je emotionele onrust onder controle.
  • Zesde principe: Huldig de dans van de kosmos.
  • Zevende principe: Toegang krijgen tot de samenzwering van onwaarschijnlijkheden.

Laat je meenemen op deze bijzondere reis en leef vanuit liefde, de kracht die ons allen bindt.